Újabb elismerés

Kitüntették Talmácsi Gábort! Talmácsi Gábor Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje Kitüntetést kapott.

TalmaA Magyar Köztársaság elnöke, Sólyom László a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje Kitüntetést adományozta Talmácsi Gábornak, a motorsportban szerzett felbecsülhetetlen érdemei elismeréseként. Az elismerést ma, ünnepélyes keretek között Bajnai Gordon, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium vezetője adta át a 2007. évi Gyorsasági Motoros Világbajnokság 125cc. géposztályának világbajnokának. Az ünnepségen Bajnai Gordon elmondta: a sport jóval több, mint megmérettetés, az a nemzeti kultúra, az identitástudat része.
Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter köszöntőjében hangsúlyozta:
Talmácsi Gábor ma milliók kedvence. Olyan egyöntetű szeretet és tisztelet árad felé, amely kevés magyarnak jut osztályrészül. Sikere valóban egyesí­tette a nemzetet, és erre nem sok példa akad manapság. Talmácsi Gábor tehetségével, tetteivel, szerénységével, sportága és ellenfelei iránti közismert tiszteletével, igazi példaképként viszi jó hí­rünket a világba.”

A sportügyeket felügyelő miniszter, Bajnai Gordon pohárköszöntőjében azt kí­vánta világbajnokunknak, hogy civil élete során, az előtte álló évtizedekben is hasonló sikereket érjen el, mint az idei világversenyen.

Talmácsi Gábor: “Nagyon megtisztelő ez az elismerés, örülök, hogy méltónak találtattam erre a kitüntetésre. Jövőre is mindent elkövetek majd, hogy öregbí­tsem Magyarország hí­rnevét és a világbajnoki cí­mem megvédése lesz az elsődleges célom.”
Az elismeréseknek azonban ezzel nem volt vége. Stefano Favaro, Talma managere majd elájult a meglepetéstől, amikor Bajnai Gordon Arany Gyűrűt adományozott neki a Magyar Motorsportot segí­tő eredményes munkájának elismeréséül.

Stefano Favaro: “Nem hittem a fülemnek először, és szó szerint remegő lábakkal mentem ki átvenni a számomra óriási elismerést. Nagyon meghatott, hogy – bár régóta Magyarországon élek- olasz állampolgárként egy ilyen kitüntetésben részesí­tettek. Köszönöm szépen!”