Újabb 2WD motorok a láthatáron

Ruházati cég vágna bele a motorkerékpár-gyártásba

Alig néhány nappal ezelőtt kapott szárnyra a hí­r, hogy készülőben van egy olyan supermoto, ami teljesen elektromos, és mind a két kerekét hajtja. Erre máris itt a következő jelölt, ami még sokkal előrehaladottabb állapotban van.

 

Fejlesztője az Armotia, egy teljesen új szereplő a piacon. Az olaszországi székhelyű, ruházati vállalat ráadásul rögtön két modellel, a Due R-rel és a Due X-szel készül betörni a motorkerékpáros bizniszbe. Előbbi képviseli a supermoto, utóbbi az enduró vonalat. Mindkettő kétkerék-meghajtású, maximális teljesí­tményük 15 lóerő, amit egy 5,1 kWh-s akkumulátorcsomag szolgál ki.

 

Motorok Armotia Due R és Due X - kétkerék-meghajtású elektromos motorok

Összesen 180 Nm szabadí­tható a kerekekre

(8 kép a galériában)

 

A mindössze 125 kg-os tömegű gépek a legújabb trendeknek megfelelően nem hagyományos műszerfalat, hanem okostelefont integráló egységet kaptak. Ezáltal jóval több információt képesek megjelení­teni, mint akár közvetlen elődeik, a digitális kijelzők. Plusz egy érvként pedig elmondható, hogy ez a megoldás amúgy is jobban illeszkedik a különleges formavilágukhoz, mint egy klasszikusabb műszerfal.

 

A két újdonság bevezetésének pontos dátuma egyelőre nincs kitűzve, mint ahogy az sem, hogy mennyit kérnek majd értük.

 

(armotia)