Új verzió készül az Africa Twinből

Egészen biztos, hogy Milánóban érkezik az új modell ami nem leváltani fogja a regnáló példányt, hanem kibőví­teni a palettát.

Azoknak akik messzire és sokat szeretnének utazni ráadásul terepen annak jó hí­rünk van, a Honda pont egy ilyen gép bemutatására készül. Nem mintha a jelenlegi Africa Twinre túl sok panasz lenne de nyilván el lehet mozdulni ebbe az irányba, pláne a piaci trendek ismeretében.

Ennél a modellnél jobban működik a titoktartás mint a Gold Wing-nél, í­gy csak a Japánból érkező pletykákra és pár adatra hagyatkozhatunk. A lényegi infó, hogy a motor súlya 13 kilogrammal nőni fog ami persze önmagában nem lenne jó hí­r azonos gép esetén. A hí­rek alapján viszont ezt a súlytöbbletet egy doboz rendszer és egy megnövelt méretű tank teszi majd ki. így azért már másképp fest a dolog.

A súlyon túl a motor magassága is nőni fog, az eddigi 1475 mm-ről 1570 mm-re. Ez egy magasabb plexi megjelenését vetí­ti elő, ami szintén beleillik az elképzelt képbe. Ami változatlan marad az a választási opció hagyományos illetve a Honda DCT váltója között.