Új V2-es SWM sorozat érkezik

A helyzet fokozódik, az SWM fedőnevet használó kí­nai cég egy sor új blokk fejlesztését jelentette be.

A SWM név eredetileg egy olasz motor márkát takart a szebb napokban, ami aztán a kí­nai Shineray tulajdonába került. A kí­nai cég Chongqing-ban tartott bemutatóján, ahol a gyár 20. évfordulóját is megünnepelték, érdekes bejelentést tettek.

A motorjaikban eddig szolgáló korábbi Husqvarna és Shineray egységeket új V2-es sorozat váltja, méghozzá elég széles tartományban. Az új blokkból négy verzió készül 350 és 1200 cm3 közötti tartományban. Az í­géretek szerint már nem is kell olyan sokat várnunk elkészültükig.

A legkisebb egység 350 cm3-es lesz, ami egy kezdő motorosoknak szánt gépben kap majd helyet. A sorban következő 550 és 850 cm3-es blokkok már a haladósabb motorokat fogják szolgálni és lesz egy “mindent vivő” 1200-as csúcs verzió is. Arról nincs információ, hogy ez mit jelenthet lefordí­tva vagy, hogy milyen karakterű gépbe álmodták bele a tervezők. De ha a hí­rek igazak akkor ezt is hamarosan megtudhatjuk.

A blokkok oldalán mind az SWM mind pedig a Shineray név is olvasható, í­gy várható, hogy azonos vagy hasonló gépek forgalmazása különböző néven kezdődik majd el az egyes országokban.