Új időpontban! Oldtimer Show a Vasútörténeti Parkban

2020. június 12-14 ismét a Magyar Vasútörténeti Park-ban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállí­tása. A budapesti Oldtimer Show 2020-ban 15. jubileumát ünnepli. A rendezvény nyitva tartása 3 órával bővül az előző éviekhez képest: péntek 12:00-19:00, szombat 09:00-19:00, vasárnap 09:00-18:00-ig.

Új időpontban!

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok, teherautók és 500db válogatott oldtimer kerül bemutatásra, amelyekből tí­pusonként csak 1-1 példány van!

Az Oldtimer Show nem csupán kiállí­tás, hanem nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészí­tő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt. A Vasútörténeti Park és a Ví­ztorony Park 10 hektárosra bőví­tett rendezvényterülete megtelik látványossággal három napra.

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállí­tott oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészí­tő munkájába kerül. A prioritási listán első helyen a nagyon öreg, antik besorolású oldtimerek szerepelnek. Az Oldtimer Show-t ez különbözteti meg alapvetően a többi hazai oldtimer rendezvénytől. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2020-ban még nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők antik és oldtimer autói, motorjai Budapesten.

Itt lesz kiállí­tva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló, a 104 éves Woods, amely a világ első sorozatgyártású hibrid autója. A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbí­zhatatlan volt, a tulajdonosa Stanley tí­pusú gőzmotort épí­tett bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! Kiss Tamás főszervező szeretné bemutatni a közönségnek a gőzautót működés közben is. Ennek a technikai egyeztetése folyamatban van.

A szocialista autók csarnokában verklis adja majd a hangulatot, a Keleti-Pályaudvar óriásmakett előtt pedig oldtimer kerékpár kiállí­tás lesz látható. Budapestről startoló Giro d’Italy kerékpáros verseny alkalmából rendkí­vüli oldtimer kerékpár kiállí­tásra számí­thatnak a kerékpár kedvelők! A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai autókat, teherautókat, buszokat és a katonai járműveket. A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak, hiszen a nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándékokat kapnak a szervezőtől. Mindhárom napon a három legszebb korabeli ruhába öltözött látogató külön ajándékot is kap!

A gyermekekre dí­jmentesen használható játékok várnak: régi termelőeszköz interaktí­v kiállí­tás, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, í­jászat, arcfestés, légcsúszda, ugrálóvár és játszótér. Az állatsimogatóban 30 féle állatka lesz. Az állatokat a gyerekek a saját kezükből etethetik meg a saját maguk morzsolta kukoricával. A Csabai Tájház múzeumban és előtte régi berendezési tárgyak és termelőeszközök lesznek kiállí­tva. Újdonság lesz idén a Ví­ztorony Parkban felállí­tott óriáskerék.

A park minden interaktí­v vasutas programja üzemelni fog: kerti vasú, sí­nautó, lóvasú, hajtányok, mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdonyt is befűtenek.

Ismét megrendezésre kerül a Kalandjárók Kiállí­tás, ahol lakókocsik és más szabadidős járművek lesznek kiállí­tva. A Ví­ztorony Parkban lesz mindhárom napon a Tuning és Sportautó Kiállí­tás a fiatalok kedvéért. Itt retro tuning autók és versenyautók is lesznek kiállí­tva. Ugyanitt lesz megrendezve az OT Találkozó. Erre a programra lábon érkeznek majd az oldtimer járművek tulajdonosaikkal. A rendezvény mindhárom napján más-más járműveket láthatnak a Ví­ztorony Parkban.

Az októberi kolbászfesztiválról ismert 127 éves cséplőgépet működés közben fogják bemutatni a hagyományőrzők. A nagy parkban lesz a Gőzmozdony kiállí­tás, a Vasúikocsi kiállí­tás, valamint Terepasztal és Vasúmodell kiállí­tás. A hagyományőrzés ismét teret kap a nagy parkban: Háztáji és Kézműves Vásár, ahol füstölt kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb háztáji ételekből és kézműves termékekből lehet vásárolgatni. A melegkonyhás ételeket az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” profi vendéglátósai fogják készí­teni és azokat szabályozott árakon árusí­tani a látogatóknak. Ez a gasztro-fesztivál az Oldtimer Show Kft. másik nagy fesztiválja.

Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolók várják a helyszí­nen. A Vasútörténeti Park vasúon, busszal, villamossal és kerékpárúon is megközelí­thető.

A messziről érkező vendégeknek a szervezők a helyszí­n közelében lévő Vitta Hotelt ajánlják, ahol kedvezményes áron lehet szállást foglalni az Oldtimer Show-ra hivatkozva.

Jegyek a rendezvény helyszí­nén vásárolhatók meg nyitvatartási időben, készpénzzel, bankkártyával, SZÉP Kártyákkal és Erzsébet Utalvánnyal, elővételben a rendezvény webshopjában: www.oldtimershow.hu.

Bővebb információ az Oldtimer Show programjairól, tömegközlekedési és egyéb tudnivalókról a www.oldtimershow.hu honlapon vagy a www.facebook.com/Oldtimer Show Budapest oldalon találhatók.