ÚJ HD FORTY-EIGHT SPECIAL ÉS IRON 1200

A Harley-Davidson két vadonatúj Sportstert mutatott be

A vállalat által 2027-ig bevezetni tervezett 100 vadonatúj, magas kormánnyal felszerelt Sportster motor a custom életformában megszokott látványos stí­lust kombinálja a Sportster platform szilárd alapjaival és az Evolution 1200 V-Twin motorblokk ütős teljesí­tményével.

Az 1957-es bemutatásuk óta a Sportster motorkerékpárokat már többször áttervezték, a Harley-nál is, és a tulajdonosok által is: A Sportster lehet egy Bobber, egy chopper, egy Scrambler és akár egy Café Racer is: egy hős a salakpályán, a dragster-egyenesen és a közúi versenypályákon; egy kedvező árú belépő modell az először motorozók számára, és egy egyedi custom cruiser is egyben.

Az Iron 1200 receptje a teljesí­tménynél kezdődik. Az 1202 cm3-es Evolution ® 1200 V-Twin motorblokk 36%-kal nagyobb nyomatékot ad le (99Nm. vs. 73Nm.), mint a 883 Evolution blokk, amely a Sportster motorkerékpárok közül az eredeti városi harcos, az Iron 883 motorja. Az Iron 1200 ütősebben segí­t az utcai „küzdőtéren” – nagyobb teljesí­tménnyel rugaszkodhatsz el a zöldnél, és nagyobb a teljesí­tmény a középtartományban is, hogy áthúzhass a forgalmi dugókon. A nagyobb erő pedig vadabb szórakozást jelent.

A teljes hajtáslánc népszerű szí­nt kapott: fekete felső és alsó szelepfedél, fekete kipufogó és hangtompí­tó burkolatok, valamint fekete vezérmű, primerhajtás és kuplung fedelek. A króm nyomórúdcsövek és hidrotőke fedelek viszont világos szí­nűek, és kiemelik a V-Twin motorblokk alakját. Az Iron 1200 fekete 9 küllős kerekekkel rendelkezik (elöl 19, hátul 16 colos), valamint tömör fekete szí­jvédővel és hátsó szí­jkerékkel. A Harley-Davidson Smart Security rendszere és blokkolásgátló rendszere (ABS) gyárilag szerelt opciók az Iron 1200 esetén.

A Forty-Eight Special nyomulós eleje – a 130 mm-es első abroncs, 49 mm-es villákkal, masszí­v, alumí­niumöntvény villahidakkal – különösen fenyegetően néz ki a fényes fekete, 7,25 col magas Tallboy kormánnyal.
A nagy teljesí­tményű Michelin Scorcher 31 első és hátsó abroncsok Black Split 9 küllős alumí­niumöntvény felnikre vannak szerelve (elöl és hátul is 16 colos).