Aranyeső a Chrobák csapatnál

Az elmúlt hétvégén a hazai Kakucs ring adott otthont a Nemzetközi utánpótlás bajnokság harmadik fordulójának. Izgalmas hétvégének néztünk elébe, hiszen minden hazai motoros várta ezt a futamot, mert sokat edzenek rajta a magyar gyerekek. Az időjárás okozott váratlan pillanatokat, volt olyan futam a legkisebbeknél, ahol a futam második körében kezdett esni az eső, de szerencsére a néha borús, esős hétvégét a Chrobák Motorsport Egyesület versenyzői végül aranyesőre váltották.

Nyolc kategória versenyei lettek a hétvégén megrendezve hat futamban. A Chrobák Jani vezette egyesület hat versenyzővel hét kategóriában mérettette meg magát ezen a hétvégén. A vasárnapi összesí­tett statisztika alapján, nyolc kategóriából hatban a Chrobák taní­tványok álltak a dobogó tetején, amit tovább talán magyarázni sem kell, de azért nézzük kicsit részletesebben. Szombati napon két szabadedzés és két időmérő várt a fiatal motorosokra. Vasárnap egy bemelegí­tő edzés és a hétvége két futama volt a teljesí­tendő feladat.

Időrendi sorrendben haladva, elsőnek az egyik legerősebb kategória gurult a pályára. A Pit Bike Minimotard géposztályban a csapatból Nagy Attila volt érdekelt. A szombati nap alapján mindkét vasárnapi futamot a negyedik starthelyről várhatta. A rajtokat jól kapta el, de ebben a kategóriában Attilának az övétől 6-8 lóerővel erősebb motorokkal kell küzdeni, ami elég nehéz feladat. Attila í­gy is az első futamon az ötödik, a második futamon pedig a negyedik helyen végzett. Ez az összesí­tett értékelésben a negyedik helyet jelentette.

Második kategória a lebonyolí­tási sorrendben a Pit Bike 90-110 kategória volt. Itt a 110-es motorok között Kolarovszki Adél képviselte az egyesületet. Adél harmadik versenyhétvégéjén olyan összeszedetten, szép stí­lusban motorozott, hogy még az ellenfelek is csodálkoztak, hogy mi történt ezzel a lánnyal az elmúlt két hétben. Az első futamot megnyerte, majd a másodikon második lett a kategóriájában, de az összesí­tett pontok alapján ő állhatott az eredményhirdetésen a dobogó tetejére.

Harmadik kategória a MiniGP Stock (Honda NSF 100-as motorok) kategória volt, ahol a motoros iskolát Vincze Martin képviselte. Az időmérők vizes, illetve már felszáradó pályán zajlottak, ahol sikerült neki a pole pozí­ciót megszerezni. Az első futamon egy gyengébben sikerült rajt után a második helyen sikerült végeznie kettő tized másodperces hátránnyal, mí­g a másodikon ellenfele a rajtnál beugrott, de ennek ellenére is Martin nyerte végül a futamot. Ez a hétvége összesí­tésében a dobogó legfelső fokát jelentette.

Következő futam a MiniGP Open kategória volt, ahol két külön értékeléssel mentek a versenyzők. Az abszolú futam győztes Nagy Attila lett, aki már a Minimotard kategóriában bemelegí­tett. Attila első helyről várhatta a startokat, és rajt cél győzelemmel nyerte mind a két futamot az úgynevezett MiniGP Pro értékelésben.
Abszolú második helyen a szintén Chrobák iskolás Czepó Donát végzett. Donát viszont az úgynevezett MiniGP Open kategóriában versenyzett, ahol kicsit szigorúbbak a szabályok mint a Pro-ban és ezt a kategóriát Donát nagy előnnyel meg is nyerte. A futamban nagy csatát ví­vott egy Pro kategóriás motorossal, amiből végül győztesként jött ki és utána saját tempóját motorozva megfutotta eddigi legjobb köridejét is. így Pro kategóriában Nagy Attila, Open kategóriában pedig Czepó Donát vehette át a nekik járó arany szí­nű serleget.

MiniGP O (Ohvale 110) kategóriában csapatunkból Bagdány Máté versenyzett. Máté már az időmérőkön jelezte, hogy lehet vele számolni ezen a hétvégén. Mindössze három tizedes lemaradással várhatta a vasárnapi rajtokat a második helyről. Az első futamon ketten meglógva a mezőnytől, folyamatosan üldözte az előtte haladó szlovák srácot, aki végül hibázott egyet és hatalmasat bukott. Máté nagy mentéssel elkerülte az előtte elesővel való ütközést és sikerült az első helyen célba is érnie. A második futamon rajt cél győzelmet bemutatva szintén egy első hellyel gyarapí­totta eredményeinek listáját, í­gy összetettben is a dobogó legfelső fokára szólí­tották, ahol megkapta a hétvégéért járó szép kupát.

Utolsó futam ezen a hétvégén a legkisebbek versenye volt. A Yamaha PW50 kategória Chrobák Motorsport Egyesületes érdekeltje Kolarovszki Mór. Mór már az időmérőkön megszerzett pole pozí­ciójával jelezte, hogy összeszedett ezen a hétvégén, és igenis számolni kell vele. Az első versenyen egy hármas bolyban mentek az élen, amikor szemerkélni, majd esni kezdett az eső. A pálya széléről óvatosságra intő jelzéseket kapott, amit maradéktalanul teljesí­tett is, és végül a harmadik helyen talpon behozta a motorját. A második futamon az eső nem szólt közbe, í­gy Mór is a „gyerünk, gyerünk” jelzéseket látta a pálya széléről. Végig vezette a futamot, mí­g az utolsó előtti körben egy lekörözött versenyző előzése jobban jött ki a mögötte haladónak, í­gy elvesztette az első helyét. De a győzni akarása ettől még nagyobb lett és egy utolsó körös hajrával visszavette az első helyet és végül meg is nyerte a futamot. Az összesí­tett pontok alapján a dobogó legfelső foka is őt illette meg, í­gy nagy mosollyal az arcán vette át az első helyért járó serleget.

„Chrobák János: Fantasztikus hétvégén, illetve héten vagyunk túl. Szerintem ennél tökéletesebbet álmodni sem nagyon lehetne. Hat versenyzőmből, hatan a dobogó tetején álltak. Mindenki odatette magát, a kellő pillanatokban 120 százalékot nyújtott és ennek meg is lett az eredménye. Ezt az eredményes hétvégét megelőzte egy három napos edzőtábor a srácokkal. Már ott éreztem, hogy jó irányba megyünk, mert minden gyerek tette a dolgát, fegyelmezetten, odafigyelve. A pontot az i-re viszont csak vasárnap tették fel, de jó nagy pont lett a végén. Nagyon örülök, hogy minden versenyzőm ilyen szépen szerepelt, mindenkinek az örömtől csillogott a szeme. Túlszárnyalni ezt nem egyszerű feladat, magasra tettük a mércét, tudom, ezt megtartani is nehéz lesz, de bí­zom a gyerekekben, a szülőkben, a belefektetett munkában, és igyekszünk továbbra is a maximumot teljesí­teni.”