íœzemanyagcellás Suzuki Burgman-ek a rendőrség kötelékében

London utcáit fogják járni a zöld robogók.

Sokan az elektromos motorokban látják a jövőt, sokan viszont zsákutcának tekintenek az elektromos járművekre és másban látják a megoldást. Itt van például a Suzuki, akik üzemanyagcellás robogók megalkotásán dolgozik.

Fejlesztésüket 2009-ben mutatták be azonban piaci forgalmazása a mai napig sem kezdődött meg a motoroknak. Most azonban egy komoly mérföldkőhöz ért el a gyártó, amikor rendelkezésre bocsájtottak a londoni rendőrség számára hét darabot az elkészült Burgman-ekből. A teszt idejét 18 hónapban határozták meg. Ez időszak alatt a teszt robogók használatával szeretnének hozzájárulni a tisztább városi levegőhöz, valamint élesben tesztelni az alternatí­v üzemű jármű használhatóságát. A felhasználási terület alkalmas arra, hogy számos helyzetben kipróbálásra kerülhessenek a fejlesztések.

A Suzuki az angol Intelligent Energy céggel működött együtt a fejlesztések során, a hidrogén-villany hibrid erőmű 11 lóerőt tud leadni mí­g a motor hatótávolságát 120 kilométer környékére teszik. A kihelyezett motorokhoz mobil töltőállomás is rendelkezésre fog állni.