íœnnepre időzí­tett újdonság

Az MV Agusta bemutatta új, limitált szériás motorját, mely a Brutale 800 America nevet kapta. Az időzí­tés nem véletlen.

Az alapokat az aktuális, EURO 4 normáknak megfelelő Brutale 800 biztosí­totta, annak minden technikai jóságával együtt. A legszembetűnőbb változás az új családtag esetében természetesen a fényezése. A motoron az amerikai lobogó szí­nei köszönnek vissza mí­g a tankot 37 csillag dí­szí­ti, utalva a dicső múltra ás a korábbi bajnokokra. Ezzel a motí­vummal az 1973-as MV Agusta 750 S büszkélkedett.

A biztonság kedvéért a motor több pontján elhelyezték el az ‘America Special Edition” feliratot. Ha a felirat nem lenne elég egyértelmű akkor a villahí­dba graví­rozott sorszámra pillantva tudatosulhat bennünk, hogy valóban egy erősen limitált sorozatról van szó. Mindösszesen 50 darab készül ezzel utalva az USA 50 államára. A szerencsés tulajdonosok még egy plakettet is kapnak motorjuk mellé, amelyen szintén megjelenik a motor sorszáma.

A motor hivatalos bemutatóját Laguna Secában fogják megtartani, az egyik legfontosabb amerikai ünnepnapot, a június 4-i Függetlenség napját követően. A helyszí­n nem véletlen, hétvégén ugyanis a Superbike világbajnokság mezőnye vendégeskedik a legendás amerikai pályán.