Alsóörs tizenötödször

A jubileumát ünneplő motoros-zenei fesztivál már rég nem csak a harleysoknak szól, szeretettel várják az egyéb tí­pusokkal, sőt a motor nélkül érkező vendégeket is.

Nem titok, az ország idei legnagyobb motoros bulija készül Alsóörsön. A jubileumát ünneplő motoros-zenei fesztivál már rég nem csak a harleysoknak szól, szeretettel várják az egyéb tí­pusokkal, sőt a motor nélkül érkező vendégeket is június 4. és 8. közözött a Balaton partjára, az alsóörsi Európa Kempingbe.

Az év első nagy zenei fesztiválja
Hooligans visszatérő szereplője az alsóörsi találkozónak. Már 4-én ott lesznek: a Balaton vizén, kompon érkező koncertkamion tetején kezd a bulira hangolni a zenekar. Az első este Ganxsta Zolee és a kartel kapja a főszerepet, de lesz pl. Auróra is, csütörtököt az Edda és az Ossian uralja, pénteken a szerb Boban Markovic és a Hooligans, szombaton a rekedtes hangú brit rock énekesnő, Bonnie Tyler lesz a sztár. Három helyszí­nen közel ötven fellépő gondoskodik a jó zenéről. Nem árt tudni, hogy még vasárnap is egész nap, azaz éjszakáig zajlanak a programok.

 

 

 

Harley on Tour 2014
A három helyszí­nen zajló zenei események mellett a motorozásra is lesz bőven lehetőség. Ide érkezik a Harley-Davidson 16 országot átszelő tesztkamionja, a fesztivál minden napján 23 modell áll azok rendelkezésére, akik ki szeretnék próbálni az amerikai márka legújabb modelljeit. Akinek arra van igénye, már az első naptól kezdve délutánonként részt vehet vezetett túrákon a Balaton-felvidéken, pénteken rendezik az immár szokásos Poker runt, és nem maradhat el a szombati, több ezer motorost megmozgató felvonulás sem.

„A helyi lakosok is nagy szeretettel várják a motorosokat”
– tudhattuk meg Hebling Zsolttól, Alsóőrs polgármesterétől. – „A helyiek jószerével attól a pillanattól várják, ahogy az előző befejeződött. Alsóörs fesztiválvárossá alakul erre a pár napra. A motorosok iránti bizalmunk jeléül a jubileumi találkozó idejére jelképesen átadjuk nekik a település kulcsát. „

Nyerjen egy motort!
Idén is számtalan egyéb program, a Sapka Művek Épí­tett Motor Show-ja,  Erdős Csaba és Mókus kaszkadőr bemutatója, Bungee-Jumping, helikopterezés, rodeó bika és számtalan árus várja a motorosokat, és a motor nélkül érkezőket is. Utóbbiak lehet, hogy mégis bemotorosodnak a fesztivál végére, hiszen a látogatók és a nyereményjátékban részt vevők között egy Harley-Davidson Iron 833-at sorsolnak ki a szervezők.