Alpok Adria – Számadó Máté Grobnikban is dobogóra tör

Máté ma ünnepli 13. születésnapját, de az elkövetkezendő időszak nem a lazí­tásról fog szólni, hiszen pénteken már szabadedzés, szombaton és vasárnap pedig egy-egy verseny vár a fiatal motorosra.

Horvátországban népes és erős mezőnyre számí­thatunk, valószí­nűleg Olaszország közelsége miatt az ottani bajnokság résztvevői is elindulnak, sőt néhány VB-s szereplő is megméretteti magát az SSP 300-on. Az előző hétvégén 22 versenyző volt a rajtrácson, most ennél jóval több várható, pedig már ez utóbbi sem számí­t kevésnek.

A mezőny többsége a hét eleji tesztnapokon már próbálgathatta a pályát, azonban Számadó Máté sem a nulláról fogja kezdeni az ismerkedést a pályával, hiszen a korábbiakban már edzett itt egy alkalommal. A technikás vonalvezetés tetszett neki, elmondása szerint nagyon élvezte a motorozást az újraaszfaltozott í­veken.

Máté születésnapja fontos eleme a versenyhétvégének is, ugyanis az Európa kupában ez a korhatár, í­gy most fogják először értékelni – emiatt kicsit izgatott is. Nincs miért aggódni a tehetséges magyar motorosnak: ha a Pannónia-Ringen megütötte volna a korhatárt, akkor egy kontinens második helyezéssel is gazdagodott volna. A tini pilóta első nemzetközi szerepléséről rögtön két bronz kupával tért haza, és most sem szeretné alább adni. Boldog születésnapot és eredményes versenyt kí­vánunk Máténak!