AlpenMasters 2016, Finálé

A Motorrad a Gran Paradiso, a Mont Blanc és a Matterhorn közötti mágikus háromszögben kereste a hegyek idei királyát. Hét modell harcol a cí­mért: vajon ki fog nyerni a hatalmas hegymasszí­vumok lábánál elterülő lenyűgöző kanyardzsungelben?

…Idén először ugyanakkor hat motor került be a végső megmérettetésbe, hiszen az Adventure kategóriában a Honda Africa Twin és az Aprilia Caponord Rally hajszálra ugyanannyi pontot szerzett. Az Easy Going csoportban a Suzuki SV650-nek könnyű dolga volt a teljesí­tményben és lökettérfogatban egyaránt gyengébb konkurencia ellen. Szorosabb volt a küzdelem a Modern Classicsoknál, de a BMW R nineT végül le tudta győzni a Yamaha XSR900-at. A Naked Bike-oknál is izgalmas lett a vége, a Triumph Speed Triple S győzött a Ducati Monster 1200 R előtt. A Sport/Touring katágóriában aztán ismét egyértelmű győzelem született, a favoritnak számí­tó KTM 1290 Super Duke GT vitathatatlan előnnyel diadalmaskodott.

 

 

A fináléban a győztesekhez szokás szerint csatlakozik a cí­mvédő, jelen esetben a BMW R 1200 RS, amelyet tavaly a Mont Blanc-on koronáztunk a hegyek királyává. A fináléban tehát most öt kategóriából hét motor versenyez, kettő-kettő a kalandmotorok, illetve a sport-túragépek kategóriájából. A fináléban általában nem csak az egyes modellek közti küzdelem a lényeg, eltérő koncepciók ví­vnak meg egymással…

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb (2017/01-es) számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!

 

Kiemelt akciónk: