AlpenMasters, 2. rész

Az AlpenMasters második részét a sport- és túramotorokkal indí­tjuk. Hogy itt kik szerepelnek? A Ducati a 959 Panigale személyében a 899 megnövelt lökettérfogatú Euro4-es utódját nevezi be a versenybe, a Kawasaki a vadonatúj, névlegesen 200 lóerős ZX-10R-t indí­tja. A Suzuki GSX-S1000-ese már tavaly is igen meggyőzően szerepelt a nakedek között, teljes idomos, műszakilag szoros rokonságot mutató F jelű testvére idén bizonyí­thatja képességeit a legsportosabb kategóriában. És végül itt indul az a motor, amelyet minden bizonnyal sokan vártak nagy izgalommal: a KTM 1290 Super Duke GT.

 

 

A mattighofeniek persze azt szeretnék, ha a Duke valahol egészen elöl végezne az AlpenMastersen. Érthető, hiszen már az alap Super-Duke R-nek is számos olyan tulajdonsága van, amely szükséges lehet egy bajnoki cí­mhez a Dolomitokban: stabil futómű, egyenes-sportos ergonómia, hatalmas fék és nem utolsósorban egy 1300-as, V2-es katapult, amelynek a kiváló menetteljesí­tményekhez gyakorlatilag édes mindegy a fordulatszám, a sebességfokozat vagy a megterheltség. A tökéletes alpesi motorhoz a Super Duke R-nek csak egy kicsit több kényelem a hosszú utakon, elegendő hely az utasnak és a csomagoknak, valamint valamivel jobb felszereltség hiányzott.

 

A teljes anyagot a megújult Motorrevü legfrissebb számában olvashatja! A lapot keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Akcióinkról ezen a linken tájékozódhat!