Alpen Masters – POWER NAKEDEK

48-szor visszaváltasz egyesbe, 48-szor majdnem megállsz. Közben szinte soha nem tekerheted fel teljesen a gázt, nem éred el a maximális fordulatot, de a motorodra mindig tisztelettel tekintesz. Ezek a power nakedek nem valók a Stilfser Jochra – pedig mintha kimondottan ide készültek volna.

Amikor az Aprilia Tuono V4 1100 RR végigdübörög a völgyön, a blipperes váltóautomatika kemény visszadurrogások mellett minden kanyar előtt egyesbe vált vissza és a noalei dí­va lendületesen beveszi a kanyart, a mormoták szörnyülködve elfordulnak, a földműves pedig felháborodva vasvillája után nyúl. Nem, az ilyesfajta dübörgés nem feltétlenül hiányzik az alpesi zajok közül, zavarja a hegyek világának nyugalmát és a kőszáli kecskéket a hegymászásban. Még a kimondottan önző természetű pilótáknak is lelkiismeret-furdalásuk támad a Tuono nyergében. Ennek ellenére mindenki határozottan gázt ad, amint ráül az Apriliára. A Stilfser Joch különleges élmény ennek a vérbő motornak a nyergében.

És már bele is kerültünk a power nakedek extrém világába. Egy olyan világba, amely a Stilfser Joch északi oldalának kissé ijesztő, sziklák és szakadékok övezte szűk újain időnként már-már szürreálisnak hat. A Tuono mellett a Ducati Monster 1200 S, a KTM 1290 Super Duke R és a Yamaha MT-10 SP várja lélegzet-visszafojtva, hogy elindulhasson végre. Bő 140 és majdnem 180 lóerős csúcsteljesí­tmények és jóval több mint 100 newtonméteres nyomatékcsúcsok társulnak szűk 220 kilogrammos tömeggel – elképesztő kombináció.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2017/10 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!