Aleix Espargaro és az Aprilia az élen ERŐBŐL!

Aleix Espargaro és az Aprilia nyerte a pénteki napot a MotoGP-ben.

A Gresini csapattal szövetkező Aprilia bár pici csapatnak számí­t a többi gyártóhoz képest delimitált lehetőségeik ellenére is nagyon jó irányba haladnak. Elképesztő, hogy milyen gépet raktak össze az idei szezonra. Espargaro a szezon eleje óta mondja, hogy jók az alapok. Egyértelműen a váz és a futómű az erőssége a csomagnak illetve, hogy nagyon jól bánik a gumikkal a masina versenytávon is. A motorerő volt az egyedüli terület ahol fejlődni kellett.

A szezon során a fejlesztések ugyan hoztak javulást de sokszor idő előtt elfáradt a technika. A szezon hajrájára azonban összeállt a csomag és Espargaro már Motegi-ben is a dobogóért akart küzdeni. Ott az időjárás átí­rta a terveket és végül nem jött össze a bravúr.

Azonban Ausztráliában akkora csoda történt, hogy valószí­nűleg mámorban úszik a csapat összes tagja de még a fanok is. Aleix Espargaro száraz körülmények között bizonyult a legjobbnak az FP2 során, ami történelmi pillanat az Aprilia MotoGP 2.0-ás projektje során.

Holnapra esőt jósolnak, ami azt jelentheti, hogy a Q2-nek is az alábbi sorrendben vágnak majd neki a versenyzők:

1. Aleix Espargaro Aprilia 1’29.225
2. Marc Marquez Honda +0,005
3. Andrea Dovizioso Ducati +0,097
4. Cal Crutchlow Honda +0,104
5. Maverick Vinales Yamaha +0,198
6. Jack Miller Honda 0,241
7. Andrea Iannone Suzuki 0,379
8. Johann Zarco Yamaha +0,442
9. Dani Pedrosa Honda +0,477
10. Pol Espargaro KTM +0,535

Az eredményekből jól látszódik, hogy a VB cí­mért folyó küzdelem két résztvevője, Marquez és Dovizioso nagyon közel vannak egymáshoz, illetve, hogy a nagy nevek közül Lorenzo (11.) és Rossi (12.) is a TOP10-en kí­vül van jelenleg.

Nagyon izgalmas folytatás várható, érdemes a TV elé ülni holnap és vasárnap reggel is. A holnapi időmérő 06:10-kor kezdődik, mí­g a futam vasárnap reggel 07:00-kor. Aki nem bí­r aludni az jól jár, hiszen a kisebb kategóriákban is nagy buli várható!