Aláí­rásgyűjtésbe kezd a MOTORREVíœ

Hazánk piacvezető motoros magazinja, a MOTORREVíœ szerkesztősége aláí­rásgyűjtést kezdeményez, melynek elsődleges célja, hogy hazánk buszsávjait megnyissák a segédmotorok és a motorkerékpárok számára, tehát, hogy motorosaink zavartalanul használhassák azokat folyamatos közlekedésre.

A MOTORREVíœ évek óta kiemelt fontosságúnak tartja az ilyen jellegű társadalmi szerepvállalást, és a nemzetközi – elsősorban európai – közlekedési szabályokat folyamatosan vizsgálva úgy véli, hogy a buszsávok megnyitása jelentősen segí­tené a motoros közlekedést, csökkenthetné a nagyvárosok forgalmát és nem utolsósorban, közvetve a környezetszennyezés csökkenését is elősegí­tené. Legutóbb London buszsávjai nyí­ltak meg a motorosok számára, de több európai nagyvárosban is jellemző, hogy valamennyi vagy egyes buszsávokban motorkerékpárok haladhatnak.

A hivatalos aláí­rásgyűjtő lapok a tavasz folyamán több jelentős motoros rendezvényen (először a 8. Budapest Motorkiállí­táson) elérhetők lesznek mindazok számára, akik aláí­rásukkal is ki szeretnék fejezni egyetértésüket a javaslattal kapcsolatban, sőt egyes motorkereskedésekben is megtalálhatók lesznek az aláí­rásgyűjtő lapok. (A kihelyezett aláí­rásgyűjtő lapok listája a MOTORREVíœ hivatalos weboldalán megtalálható lesz.)

Az aláí­rásgyűjtő akció befejezését követően az aláí­rásgyűjtő lapokat a MOTORREVíœ szerkesztősége átadja Kondorosi Ferencnek (Új rend kormányzati program összehangolásáért felelős kormánybiztos) és Molnár Csaba (közlekedési, hí­rközlési és energiaügyi miniszter) részére, abban bí­zva, hogy a várhatóan több ezer aláí­rásnak köszönhetően megvizsgálják, és indokolt esetben módosí­tják a vonatkozó közlekedési szabályozásokat.

Bővebb információ:

Mező János

MOTORREVíœ főszerkesztő-helyettes

jmezo@motorpresse.hu

Bővebb információ ill. csatlakozás az aláí­rásgyűjtő akcióhoz:

(hivatalos aláí­rásgyűjtő lapok kihelyezése)

Gajdos Barna

MOTORREVíœ marketing

bgajdos@motorpresse.hu

Tel.: 06 30 231 6458