Aktuális számunkból: BMW F750/850 GS

Csak Bokszer lehet?
BMW F 750/850 GS. Úgy tűnik, a BMW új középkategóriás modelljei egészen megközelí­tik a nagy GS-t, különösen a 850-es.

Ha a bajorok apait-anyait beleadnak, akkor sem feltétlenül sül ki a dologbol valami hatalmas, ezt már a politikából is tudjuk. A motorkerékpárokat illetően viszont kimondottan vonzó, ha a bajorok megpróbálnak valamiben nem a legnagyobbak lenni.

Münchenben úgy érezték, kihí­vás elé állí­tották őket. A BMW-t meglepte, hogy a GS, ez a világ minden céljára megfelelő csodamotor, újabban egyeseknek túl nagy. Vannak, akik inkább egy olyan nyeszlett lovat akarnak, mint a Honda Africa Twin. Semmi gond, ilyet ők is tudnak. Ezzel a jelszóval a müncheniek teljesen átalakí­tották F sorozatuk túraenduróit, az erőforrástól a vázon át a futóműig. Amivel persze minden csak nagyobb lett: nagyobb lökettérfogat, nagyobb teljesí­tmény, nagyobb nyomaték, ehhez egy feltűnőbb, a BMW szerint „maszkulinabb” dizájn. Ugyanakkor a fenti céloknak megfelelően az új modellek megjelenése karcsúbb, tömege pedig kisebb, mint a márka zászlóshajójáé.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/3 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!