Ahogy amerika elképzeli: café racer

Emlékeznek még a Bottpower XR1-re? A csinos dirt track stí­lusú utcai motor után elkészült a café racer verzió is – legalábbis számí­tógépen renderelt kép formájában.

Bottpower BOTT XC1 Café Racer alapjai is egy Buell XB erőforrás, de nem csak egy üléspúp, csutkakormány és egy kerek lámpa különbözteti meg a XR1-től. Más a lengővilla, az európai stí­lus jegyében szí­jhajtás helyett lánc viszi át az erőt a hátsó kerékre, elhagyták a Buell-stí­lusú peremtárcsát, helyette hagyományos dupla tárcsafék és radiálisan rögzí­tett monoblok féknyergek gondoskodnak a biztos lassí­tásról. Az első lámpát és a műszereketis a klasszikus utcai versenyzők stí­lusához alakí­tották, és a tank is öblösebb.

 

Motorok Bottpower BOTT XC1 Cafe RacerTovábbi képek a galériában

 

Bár még csak elméletileg létezik a tí­pus, minden adott a gyártásához – már csak a megrendelők hiányoznak. A kedvükért viszont megérte volna pontosabban kidolgozni a projektet: mí­g az XR1-nél pontosan tudni, hogy melyik alkatrész honnan származik, addig az XC1 Café Racernél csak a Brembo féknyergek beazonosí­thatók.

 

Motorok Bottpower BOTT XC1 Cafe RacerTovábbi képek a galériában