A Yamaha legújabb koncepcióihoz le kell ülni

Az elmúlt évek alatt a Yamaha már meglehetősen sok tanulmányt vonultatott fel az új „Refined Dynamism”, azaz „Finomí­tott Dinamizmus” filozófiája alatt. Megismerhettük a 01GEN dual-sport trike-ot, a 02GEN kerekesszéket, a 03GEN-x és 03GEN-f trike-okat, illetve nemrég a 04GEN robogót. Most pedig megérkeztek a legújabbak, a 05GEN és a 06GEN.

 

Előbbi egy háromkerekű bicikli, utóbbi pedig meglehetősen nehezen bekategorizálható, maga a gyártó is megmosolyogtatóan „mobile veranda”, tehát mozgó tornácnak nevezi.

 

05GEN


Ez a különleges szerkezet megpróbálja ötvözni a Yamaha kerékpárjait és a Tricity-ben is alkalmazott, dőlésre képes első felfüggesztés-rendszert. Hajtásában elektromos motor segí­t, az eső ellen pedig egy igen látványos méretű tető nyújt védelmet.

 

Motorok Yamaha 05GEN
Yamaha 05GEN – további képek a galériában


06GEN


A 06GEN első pillantásra valami elfajzott golfkocsinak látszik, de az igazság az, hogy kialakí­tását a tradicionális, japán verandák inspirálták. Az elektromos motorral hajtott jármű ezért kapott például fapadlót. Érdekes megoldás, hogy a vezető körül körben padok találhatók, amik megkönnyí­tik a kommunikációt a bennülők között. A részletekre való odafigyelésről árulkodik, hogy a sofőr széke kivehető, í­gy a 06GEN vezetése kerekesszékkel is megoldható.

 

Motorok Yamaha 06GEN
Kattintson a képre a galériához!


Mindkét koncepció a Shikoku szigeten (Japán) található Imabari város Épí­tési múzeumában lesz látható július 2 és 3 között.