A Wunderlich nem bí­r leállni

Egymás után érkeznek az átalakí­tott vagy koncepcióként megálmodott modellekről szóló hí­rek a Wunderlich műhelyéből. Aktuális terveiken egy BMW power cruisert ví­zionálnak. Lenne realitása az R 1600 C Vision névre hallgató koncepciónak?

A BMW nagyon ügyesen fedi le a kí­nálatában lévő lyukakat, azonban a német, kvázi házi tuning cége a BMW-nek, Wunderlich cég talált azért rést a pajzson. Anno volt a BMW kí­nálatában egy R 1200 C névre hallgató cruiser, aminek a gyártása vagy tí­z éve megszűnt, közvetlen utódja azóta sem érkezett.

Erre hí­vja fel a figyelmet a megalkotott koncepció, melynek alapját az R 1600 C adja. A designer, Nicolas Petit ví­ziója annyira jól sikerült, hogy bár elsőre meghökkentő a látvány, mégis azonnal mehetne gyártásba.

A motor első traktusa látványos telelever rugózást és egy kerek lámpát, mí­g a lapos tank és ülés párosa egyedi, dinamikus vonalakat kapott. A nineT vonalon már találkoztunk ezzel a fajta, állí­tható, eltávolí­tható hátsó résszel rendelkező kialakí­tással, mely valóban remek ötlet szüleménye.

Érezhető a “mindenből a legjobbat” vezérelv a tervek megalkotásánál, a csúcs Brembo nyergek is erről árulkodnak. Reméljük a BMW-nél is a homlokukra csapnak a vezetők, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe, majd gyorsan, változatlan formába kiadják a terveket gyártásra.