A tizenkét órás kihí­vás

Az ismert hosszú távú tájékozódási verseny, a Szallerbeck Bike Maraton mellet idén más motoros kihí­vások is terí­tékre kerülnek: az egész nyarat átfogó versenysorozat keretében lesz gyorsulási futam, ügyességi vetélkedő és vezetéstechnikai verseny a tizenkét órás navigációs kihí­vás mellett.

A versenysorozat május 1-jén kezdődik: a Kunmadaras Gyorsulási futam az első a négy fordulóból. A délelőtti és délutáni futamokon nem csak a végeredményt, de a reakcióidőt is mérik és a tí­z legjobb eredményt elérő induló kap pontot.

Június 22-én a Honda Szallerbeck budapesti telephelye a tájékozódási verseny kiindulási helye és célja egyben. A tizenkét órás verseny háromfős csapatokkal kerül lebonyolí­tásra.  Magyarország határain belül kell ellenőrző pontokat megtalálni és felderí­tendő célokhoz eljutni. A szervezők nem sebességre, hanem a pontos navigációra koncentrálnak, az nyeri a versenyt, aki a legpontosabban teljesí­ti az ellenőrző pontok közti előre meghatározott úvonalat.

Augusztus 17-én ismét Kunmadaras lesz  a helyszí­n, ahol a délelőtti gyorsulási versenyek után ügyességi vetélkedők következnek.

Az utolsó fordulóban pedig kiderül, ki mennyire tudja és ismeri motorja kezelőszerveit és azok használatát. Szeptember 22-én, a Safety Hungary budapesti központjában tesztelheti vezetéstechnikai tudását.

Az első, harmadik és negyedik fordulóban egyéni résztvevők versenyeznek, a második fordulóban hármas csapatok indulnak. Ha valakinek nincs csapattársa, a szervezők segí­tenek.

A versenysorozatra minden olyan motoros nevezhet, aki rendelkezik vagy saját, vagy kölcsön motorkerékpárral, a motor kategóriájának megfelelő érvényes vezetői engedéllyel, érvényes kötelező felelősségbiztosí­tással, érvényes műszaki vizsgával, a közúi közlekedési szabályoknak megfelelő bukósisakkal és motoros védőruházattal, amit a verseny alatt viselni kell.

A Szallerbeck Bike Maraton Versenysorozatot az a versenyző fogja megnyerni, aki a négy forduló alatt a legtöbb pontot gyűjti össze. A összesí­tett győztes és a dobogósok dí­jazásában motoros navigációs szett, bukósisak és motoros ruházat is szerepel.

A nevezési határidő: 2013. április 27. 13 óra. Jelentkezni az itt található elérhetőségeken lehet, további információt pedig itt talál.