Összehasonlí­tó teszt: MT-koncepciók

A skat kártyajátékban nagy téttel tud játszani, aki rendelkezik ászokkal. A Yamahának mindjárt négy, sőt, a Tracer alapkivitelével együtt öt is van belőlük. Lássuk, melyik a legí­géretesebb a pompás háromhengeres motorral szerelt modellváltozatok közül!

Aki ült már egy asztalnál szenvedélyes skatjátékosokkal, tudja, hogy nem feltétlenül zárja ki egymást náluk a „pókerarcú” taktikázás és a heves érzelem-megnyilvánulások. Az igazán ügyesek képesek pontosan nyomon követni, mely lapok lettek már megjátszva és melyek nem, és annak megfelelően alakí­tják a stratégiájukat. Ami persze nem minden esetben jön be, és olyankor, főleg, ha csak hajszálon múlt a győzelem, egyikük-másikuk hajlamos látványosan elragadtatni magát.

Ez az egész úgy kapcsolódik a történetünkhöz, hogy a 2010-es években ahhoz volt fogható a Yamaha helyzete, mint amikor rossz lapjárása van egy kártyajátékosnak. Nem voltak igazán jó ászok a paklijában, és ez bizony meg is látszott az eladásain. Saját és versenytársai helyzetét kielemezve rájött, hogy mihamarabb lépnie kell. 2013-ban aztán végre sikerült elővarázsolnia egy jó ütőkártyát a szaksajtó és a vásárlók által egyaránt igen kedvező fogadtatásban részesí­tett MT-09 képében.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.