Összehasonlí­tó teszt: Honda C 90 Super Cub, Honda C 125 Super Cub

Engedjék meg, hogy egy személyes vonalon közelí­tsem meg cikkünk témáját, hadd meséljem el, én hogyan ismerkedtem meg ihletőjével, az 1958-ban világot látott Super Cubbal. A személyes vonallal a technikai részletek rajongói sem veszí­tenek sokat, az eredeti Super Cub, és idén reinkarnálódott 125-ös változata nem büszkélkedhet emlí­tésre méltó high-tech megoldásokkal.


Az egész azzal kezdődött, hogy kaptam egy meghí­vást Szlovákiába, egy három- vagy négynapos motoros filmfesztiválra. Arra a bizonyos filmfesztiválra meghí­vtak pár érdekes motoros csavargót is. Egyikük az angol Nick Sanders volt. A másikuk egy szintén angol fiatalember, Ed March. Nick Sanders sportmotorral járta körbe a világot rekordidő alatt, Ed March viszont azt tűzte ki célul, hogy fillérekből fedezze fel a világot. Első terve volt hazamotorozni Angliába. Malajziából.


Ehhez egyetlen célravezető eszközt látott, egy Honda Super Cubot. A gondolatot tett követte, illetve, ha hihetünk egyik szlogenjének – One man, one camera, no idea –, akkor gondolat talán nem is volt. Ed kirepült Délkelet-ízsiába, fillérekért vett egy Super Cubot, abból is egy C90-es verziót, és elindult hazafelé. Útját egy filléres fényképezőgéppel örökí­tette meg, egyik leghí­resebb felvétele − amelyen egy indiai tanker felborul, és kiszántja az úszéli villanyoszlopok sorát − bejárta a világot.


Azóta sátorozott a Cubbal télen a Nord Kapnál, megtett egy utat Alaszkától Argentí­náig, járt Vietnámban, és még ki tudja, hol. Ed March, a bohém, humoros, kedves angol újaival elképesztő hájpot teremtett a Super Cub körül. Akkortájt kezdtem el én is nézelődni a piacon 90-es Cubok után, bár itthon leginkább C50-eseket lehet találni. Aztán a szerencse rám mosolygott, találtam egyet.A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/07 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Akciós előfizetés 50% kedvezménnyel itt