A sötét oldal 160 lóerős túrázója

Miközben kiküldött tesztelőnk lassan elhagyja a ferihegyi kifutót, hogy hosszas repülőú után megérkezzen Dél-Afrikába az új Yamaha MT-10 és MT-10SP sajtótesztjére, a japán gyártó bemutatta az YZF-R1 csupasz testvérének túraváltozatát.

 

Motorok Yamaha MT-10 Tourer Edition (2017)
Kattintson a képre a galériához!


A nemes egyszerűséggel csak MT-10 Tourer Editionnek nevezett kivitelen – nem meglepő módon – számtalan olyan kiegészí­tő sorakozik, amiket főleg azok fognak értékelni, akik szeretnek hosszú, akár többnapos túrákra is elindulni.

 

Számukra jó hí­r a nagyméretű szélvédő és a kézvédő, amik az időjárásvédelmet javí­tják, a komfortosabbra formázott ülés pedig az ülepüknek szolgáltat hosszabb távú komfortot.

 

Egy nagyobb kiruccanás alkalmával természetesen többtárolóra is szükségük lesz, amit a Yamahánál pofás oldaltáskákkal oldottak meg.

 

Szintén praktikus a GPS konzol, ami többféle készülék befogadására alkalmas. Ezek között sorakozik a TomTom Rider 410 is, ami a navigációs cég és a Yamaha együttműködésének köszönhetően, kizárólag az MT-10 Tourer vásárlók számára nagyjából fél áron (199 euróért) megvehető.

 

Természetesen csodák nincsenek. Ezeket a kiegészí­tőket eddigi is megvásárolhatták az MT-10 tulajdonosok, de í­gy egyben, túracsomagban jóval kedvezőbb az árúk, mintha egyesével rendelgetné meg valaki.