A Royal Enfield megvásárolja a Harris Performance-t

A Continental GT megszületésében is részt vett a tervezőcég

Hatalmas lendületet kapott a Royal Enfield azóta, hogy tavaly novemberben átcsábí­totta a Confederate-től a legendás, dél-afrikai tervezőt, Pierre Terblanche-t.

 

A tekintélyes múltú vállalat hamarosan alaposan kibőví­ti modellpalettáját. Mint ahogy arról nemrég hí­rt adtunk, készülőben van két motorplatform, melyek 250 és 750 köbcentiméter közötti blokkok megépí­téséhez szolgáltatnak alapot. Azonban a modernebb erőforrások mellett új vázra is szükség lesz. Ehhez nyújthat komoly segí­tséget a Harris Performance. A brit tervezőcéggel már a Continental GT megszületésénél is szorosan együttműködött a Royal Enfield. Az indiai vállalatnál valószí­nűleg elégedettek voltak a munkával, mert most megvásárolják az egész Harris Performance-t. A lépés eredményeként az összes alkalmazott átkerül a motorkerékpár-gyártóhoz. Munkájukat az újonnan felépülő, angliai, technikai központban végezhetik tovább.

 

 

A jelenlegi várakozások szerint jövőre három új Royal Enfieldről kerül le a lepel. Egyikük a korábban már kémfelvételen is látott Himalayan lesz. A 400-as blokkal szerelt túraenduró mellett várhatóan két 750-es modell mutatkozik be.