Örök kérdés: az autó vagy a motor a gyorsabb?

Klasszikus téma, ami soha nem fog kihűlni, amí­g autó és motor létezik. A piros sarokban a KTM 1290 Super Duke R, a kék sarokban a Caterham Superlight 620R.

Ezútal a brit Auto Express szerkesztősége látott neki, hogy újra feldolgozza a klasszikus témát. A KTM brutális naked bike-ja, az elektronikával és mérnöki csúcsteljesí­tménnyel gazdagon felszerelt 1290 Super Duke R joggal mozgatja meg a motorosok fantáziáját. De mi lehet méltó ellenfele egy ilyen motornak? Mi ennek az autós megfelelője?

 

Motorok KTM 1290 Super Duke R

 

 

Az ilyen összehasonlí­tásoknál ezt gyakran rosszul mérik fel, ez esetben viszont ötcsillagos lett a párosí­tás, a négykerekűeket ugyanis egy Caterham 620R képviseli.
Ami szintén nagyon erős, nagyon jól fordul, és nagyon kevés burkolattal rendelkezik. 310 lóerejét 7700-as fordulaton adja le, nulláról százra pedig három másodperc alatt ér fel – ez pedig már egyértelműen a motorkerékpárok dimenziója…

 

 

 

Ha pedig a KTM 1290 Super Duke R-ről szeretne többet megtudni, egyszer ajánljuk ezt a tesztünket, és piros filccel karikázza be a naptárában a június 25-ét, ugyanis az akkor megjelenő 2014/7-es Motorrevüben ismét í­runk a motorról: ezútal megtudhatja, hogy hazai környezetben és versenypályán hogyan viselkedik a KTM újdonsága…