A Pininfarina is besegí­thet az új BSA-k megrajzolásába

Néhány hete tudható, hogy a Mahindra két ikonikus márkanevet, a Jawát és a BSA-t is megvásárolta Classic Legends leányvállalatán keresztül. A Mahindra Two Wheelers elnöke, Rajesh Jejurikar pedig kijelentette, hogy szeretnék visszahozni a BSA régi fényét.

 

Az új modellekkel kapcsolatos találgatások természetesen azonnal beindultak. Az olyan információ morzsák, minthogy az indiai vállalat szerint lenne hely a nagyköbcentis egyhengeresek piacán, illetve a tény, hogy a cég birtokolja a „Gold Star” tí­pusnevet és a hozzá tartozó jogokat, erősen abba az irányba mutatnak, hogy a klasszikus café racer valószí­nűleg az elsők között lesz, amelyek visszatérnek a kí­nálatba. Az erőforrását pedig a legtöbben 500 és 750 köbcentiméter közé várják.

 

 

Ugyancsak érdekesnek hangzik, hogy az újdonságok megalkotásában a Mahindra olaszországi versenyrészlege és a Pininfarina is besegí­t. Utóbbi egyébként tavaly került az indiai cég portfóliójába.

 

Hogy mikor láthatjuk meg az első modernkori BSA-t, még nincs információ, de ha jó ütemben haladnak a munkálatok, valószí­nű, hogy a jövő év közepére már lehull róluk a lepel.