Önuralom – Yamaha MT-09

Van néhány motor, amely olyan rossz magatartást hoz ki az emberből, amire nincs magyarázat. A legnyugodtabb, legmegfontoltabb háromgyerekes családapából is előtörnek állatias ösztönei, a józan, jogkövető magatartás fenntartásához komoly önkontroll kell.

Az MT-09 az egyik közülük. A briliáns motor nyergében átjár a boldogság. Nem is emlékszem, mikor fordult elő utoljára velem ilyen. Épp csak kifordultam a márkaszervizből az utcára, de már sikí­tottam a gyönyörűségtől. És ez nem holmi női attitűd, időközben kiderült, hogy férfi társaim sem tudtak ellenállni a kí­sértésnek.

És az egészben az az érdekes, hogy nem is egy bivalyerős motorról beszélünk. A Yamaha 2013-ban debütált adrenalinbombájának lelke, a CP3-as kódnevű (emlékeztetőül: CP, mint Cross Plane, 3, mint háromhengeres) blokk 115 lóerős. Erre manapság, a 200 pluszos ezres sportgépek világában senki nem kapja fel a fejét. Pedig ez a nyomatékos, mégis pörgős soros háromhengeres a lelke már bevezetése óta.

Ezek után nem csoda, hogy a 2017-es frissí­téskor a blokkon nem változtattak – amiért hálásak vagyunk ‒, pedig komolyan átdolgozták az MT-09-est…

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/1 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!