A Motus leszámolt két Harley-rekorddal

A Bonneville sós sikságon rendezett Bonneville Speed Trials-on két rekordot is megdöntött a fiatal gyártó.
A Motus igazi amerikai cég, motorjaik egyszerre modernek és hagyománytisztelők. A V2-esek és a V8-asok közti kompromisszumként hosszába beépí­tett V4-es blokkal hajtott sportos túramotorjuk az egyetlen modelljük –  az MST-R-et régóta fejlesztik, és most úgy látják, eljött az idő, hogy felhí­vják magukra a figyelmet.

 

 

Két kategóriában feleltek meg az indulási feltételeknek a szériagyártású, 1650 köbcentis, nyomórudas erőforrásukkal – egyik esetben hagyományos üzemanyaggal, a másikban gázzal táplálták, í­gy egy nap alatt két rekordot is beállí­tottak – mindkét esetben egy-egy Harley-t taszí­tva le a trónról.

 

 

Először a Motus elnöke, Lee Conn ült fel a motorra, és 247,6 km/h-val avultatta el a 2010-ben beállí­tott 204 km/h-s eredményt. Második körben a formatervezési igazgató, Brian Case ült nyeregbe, és 262,3 km/h végsebességet ért el, amivel a 2008-ban felállí­tott 211,7 km/h-s rekordot jelentősen meghaladta.

A hivatalos eredményhez oda-vissza kellett menni egy három mérföldes szakaszon úgy, hogy a két futam között nem telhetett el két óránál több, és a kettő átlagát véve határozták meg a pontos eredményt.