A motorversenyző esete a szőke nővel

Ha még pontosabbak akarunk lenni: a BMW HP4 esete a BMW M135i-vel. A Fifth Gear cí­mű autós műsorban eresztették össze a két járművet, azonban a szokásos autó vs. motor felálláson csavartak egyet.

Ez a csavar pedig nem más, mint maguk a szereplők. Az autóban Vicki Butler-Henderson ül. A brit szőkeség maga is autóversenyzett, de az igazi sikert a tévés szereplés hozta meg neki. Bár lelkes autórajongóként tartják számon (a garázsában áll például egy VW Golf II GTI és egy Honda S2000), időnként egy Ducati Monster 750-nel járja az utakat.
A BMW HP4 nyergében ülő ellenfele nem más, mint a Goldbet BMW Motorrad Italia Superbike csapat versenyzője, Chaz Davies.

Ezen felül újdonság, hogy három műfajban mérik össze tudásukat: szlalom, féktáv és pálya. Az elsőt a motorkerékpár fölényesen nyeri, a másodiknál viszont az M135i egyenlí­t: döbbenetesen rövidebb távon áll meg, mint a motorkerékpár, ráadásul a látványosan megcsúszó és első kerékre álló HP4-hez képest mindezt teljes nyugalommal teszi. Ekkor egy-egy az állás.
A mindent eldöntő körben egyértelműen a HP4-re tippelnénk, de Davies elrontja a rajtot, és csak a vártnál később megy el őrült tempóban az autó mellett.

Persze lehet kötözködni, hogy nincsenek egy súlycsoportban a járművek, de ez nem is a fair play-ről szól, hanem a szórakoztatásról – és abban elég jó ez a hat és fél perc.