A magyar motoros legenda

Emlékezzünk Drapál Jánosra Legendás motorversenyzőnk február 3-án lenne 60 éves. Erre a napra egy megemlékezést szerveztek…

Drapál János

Káprázatos stí­lusa repí­tette az élvonalba

22 éve halott, de a gyerekként motorozni kezdő ifjúság ma is találkozik nevével, ha kimegy a Hungaroringre. A toronyépületben található az emléktábla, mely hűen megőrzi az egyik legnagyobb és eredményesebb gyorsasági versenyzőnk emlékét.

Drapál János 1948. február 3-án született Budapesten – 1985. augusztus 11-én verseny közben hunyt el Pöstyénben. Foglalkozása: gépjármű-technikus, motorkerékpár-versenyző.

A magyar versenyzők közül először nyert vb-futamokat: 1971-ben a Csehszlovák Nagydí­jon (250cm3), 1972-ben Jugoszláv Nagydí­jon, 1973-ban az Osztrák Nagydí­jon (350 cm3) versenyzett. MZ-vel és Yamaha 250-350-nel indult.

Drapál János

Útban az első világbajnoki futamgyőzelem felé – 1971, Brno

A úgynevezett Béke Barátság Kupán (BBK) (ez volt a szocialista országok versenye) hatszoros győztes.

1971-től 1984-ig kilencszeres magyar bajnok. 1967-ben a túramotoros bajnokcsapat tagja. Nevét Budapesttől-Havannáig ismerték.

Drapál János

A tengerentúlon is csak győzni tudott a nem éppen veszélytelen műszaki hiba
ellenére – 1984, Kuba

A pöstyéni versenyen motorkerékpárjával baleset áldozata lett. Ha élne, vasárnap lenne 60 éves. Sajnos az elmúlt 22 évben már csak az égi mezőkön motorozik és drukkol az új generációnak a versenyeken.

Többen úgy gondoltuk, hogy emlékére szervezünk egy megemlékezést.

A barátok, tisztelők február 3-án, délelőtt 11 órakor megkoszorúzzák János emléktábláját a Hungaroringen.

Az eseményre mindenkit szeretettel várunk!

CSAK, AZ HAL MEG AKIT ELFELEJTENEK, DE MI MOTOROSOK NEM FELEJTíœNK.

No.1 Mini és Motoros Team Sportegyesület