A LEGJOBB, AMI A KÖZÉPKATEGí“RIíBAN TÖRTÉNHET

KTM 790 Duke. Régóta vártuk, végre hamarosan piacra kerül. A KTM teljesen új középkategóriás naked modellje sok területen szeretne új mércét felállí­tani a 10 000 euró alatti szegmensben. Az exkluzí­v Motorrad-menetpróba elsőként ad információkat a vadonatúj kéthengeresről.

Istenem, micsoda idő! A KTM meghí­v, hogy kipróbáljam az új 790-es egyik sorozatgyártás előtti modelljét, és erre ez! Szakadó eső egész Salzburg tartományban. De legalább van időnk arra, hogy a kéthengeres műszaki adataival foglalkozzunk, legalábbis azzal a kevéssel, amit már most elárulnak.

A motor teljesen új fejlesztés: soros kéthengeres 270 fokos csapszegelékeléssel, azzal az épí­tési móddal, amit egykor a Yamaha vezetett be a TRX 850-nél. A négyszelepes erőforrás nagyjából 105 lóerőt fog elővarázsolni égéstereiből. Az új motor konstrukciója feltűnően kompakt és rövid. A kéthengeres olyan kecsesnek tűnik, hogy a KTM mérnökei minden bizonnyal a motokrosszgépeikről vettek mintát.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/1 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!