A KTM-et szorongatná a Honda

Robogó, retró naked és rali – három új modell mellett a Dakar indulást is bejelentette a Honda a kölni INTERMOT kiállí­táson.

Az újdonságok közül méretében az NSC50R robogó a legkisebb. A Honda többi robogójához képest agresszí­v kinézetével elsősorban a fiatalokat célozza meg a gyártó. A tí­pussal kapcsolatban a Honda kiemeli a takarékos blokkot, a minőségi felépí­tést és a kategóriában még ritkaságnak számí­tó kombinált fékrendszert.

NSC50R – sportos ötvenes

A klasszikus motorok rajongóinak szól a léghűtéses, soros négyhengeres blokkal szerelt CB1100. A tí­pus bemutatása óta többször felmerült az európai bevezetése, de eddig nem érkezett megfelelő visszajelzés. A retró vonalvezetésű motor a japán és ausztrál piacon elért sikere után 2013-tól nálunk is elérhető lesz.

Honda CB1100 – régóta vártuk, hiteles retró

A harmadik nagy újdonság a CRF450R, amivel a Honda visszatér a Dakar-rali világába. A CRF450X alapjaira épülő modellel nem titkolt cél a KTM hegemóniájának megtörése, illetve a legendás ralin gyűjtött tapasztalatok hasznosí­tása a jövőben érkező endurók fejlesztésében.

Az 5 fős Honda-csapat 4 eddig ismert tagjához – Hélder Rodrigues (Portugália), Felipe Zanol (Brazí­lia), Sam Sunderland (Nagy-Britannia) és Javier Pizzolito (Argentí­na) – az amerikai Baja 1000 terepverseny 11-szeres győztese, Johnny Campbell (USA) is csatlakozik.

Honda CRF450R vissza a Dakarra

A jelenleg még fejlesztés alatt álló CRF450-es ralimodellt már tesztelték Japánban; de az első versenye az október 15-én induló Marokkó-rali lesz. A Dakar-ralira kijelölt öt versenyző elsősorban azzal a céllal vesz részt a Marokkó-ralin, hogy tapasztalatokat gyűjtsön, azonosí­tsa a versenykörülmények között fellépő járműproblémákat, és kiszűrje a működéssel kapcsolatos esetleges gondokat.

Crosstourer feketén

A friss tí­pusok mellett limitált szériák is megjelentek a kiállí­táson. A Special Edition Crosstourer új grafikával és matt, sötétí­tett elemekkel vonja magára a figyelmet. Az 1200 köbcentis túramotor mellett bemutatták a CBR1000RR Fireblade 2013-as köntöseit, az egyik egy új változata a népszerű tricolor mintának, mí­g a másik a MotoGP-re utaló Repsol fényezés. Ezek mellett a CB600F és a CB1000R matt fehér változatát is kiállí­tottak.

Az új trikolor Fireblade

CB1000R mattfehérenCB600F Hornet – ez is matt fehér