A kevesebb néha több

A törpe század egyre népesebb és aki egyszer kipróbálja őket rájön, hogy a nagy bulihoz nem kell sok.

Ennui a kategóriának az őse egyértelműen a Honda Monkey, ami elindí­tott egy folyamatot ami bár alábbhagy időnként de el nem veszik. A Hondánál a Monkey után a Grom is sikert hozott és az idei kiállí­tásokon újból feltűnt a kis majom aktualizált verziója. Persze időközben többen csatlakoztak, tökös jelöltje van a Benellinek is a TNT125 szebémélyében illetve a Kawasakinak is a Z125-el. A mostani videókban egy alaposan átdolgozott és felhúzott pici Z játsza a főszerepet melyet az egykori hatalmas amerikai tehetség Aaron Colton lovagol meg.

Aaron anno stuntolással kezdte, rendkí­vül fiatal kora ellenére is hozta a legkeményebb trükköket. Akkor mindenki benne látta a jövő sztárját. 2007-ben a Stunt Riding világbajnokságon, Kaposváron mi is megcsodálhattuk tudását. Aztán a stunt mellett a gyorsasági szakág is érdekes lett Coltonnak, a Red-Bull Rookies kupába is megpróbálta beverekedni magát egy időben. Azóta sok márka sok motorján láthattuk őt, de egyikkel sem a versenyzés volt a szempont.

Visszatérve a kiskerekűekhez, megnézve a videókat kinek ne lenne kedve meccselni egy nagyot a haverjaival egy kisebb pályán, ezekkel a motorokkal?!