A január sem múlik el új motor bemutatása nélkül

A soron következő újdonság a Triumph büszkesége, a Speed Triple lesz.

Ha volt motor amit hiányoltunk az EICMA és a Triumph látogató központ bemutatója kapcsán az a Triumph Speed Triple volt. Beszéltek róla, vártuk aztán semmi… Egészen eddig, a Triumph új videó kampánya egyértelműen jelzi, hogy meddig kell várnunk még az újdonság megérkezéséig. A választott dátum január 29-e hétfő lett. A sejtelmes videó pár részletet megvillant a motorból is, illetve a gyár Speedy-hez kötődő viszonyát is jól szemlélteti. Az “ős streetfighter” az angolok büszkesége, nem csoda, hogy a családhoz tartozó legnagyobb legendák – Carl Fogarty (4x WSBK bajnok) és Gary Johnson (2x Isle of Man TT győztes) – is megjenetek a videóban.

A csinos új részletektől függetlenül az jól látszódik, hogy nem egy forradalmian új modell érkezéséről van szó, a regnáló géppel megegyező a fényszóró és felette lévő idom, de a váz kialakí­tása is. Ami szembetűnően más az a szí­nes, informatí­v TFT kijelző, az eddigi tí­zk-üllős felnit váltó öt-küllős darab, az új kipufogó, a markolatokon megjelenő új gombok és az első sárvédő. A forma várhatóan még agresszí­vabb lesz, az ülésidom a 765 vonalait villantja fel.

Arról nincs hí­r, hogy a videóban szereplő példány az eddigi R és S modellek mellé vagy azok kiváltására érkezik. A név tekintetében viszont az RS betűk használatára van a legnagyobb esély, ahogy tették azt a 765-ös család esetében is.

A TFT kijelző árulja el egyébként a legnagyobb érdekességet a Speed Triple kapcsán, ugyanis jól látható, hogy 500 fordulattal később szabályoz le majd az új modell ami több mint valószí­nű, hogy a pacik számában is megmutatkozik majd. Jövő hétfőn minden kiderül.