A Husqvarna Baja lassan valósággá válik

Tovább bőví­tené utcai palettáját a Husqvarna. A Baja Concept is egy tapogatózó csáp.

Amikor idén januárban a New Yorki Nemzetközi Motor Show-n bemutatta a BMW-hez tartozó Husqvarna a Baja Concept-et sokan örvendeztek, hogy végre egy izgalmas tanulmány, ami akár maholnap szériagyártásba kerülhet. Az elmúlt majdnem egy évben keveset lehetett hallani róla, a Nuda 900 és a TR650 Strada/Terra páros elvonta a figyelmet. Most azonban Milanóban egy fokkal szériaérettebb változatot állí­tott ki az olasz cég: a Baja 650 Concept akár forgalomképes, kész motor is lehetne.

Az acélcső vázba a TR650-ből ismert, a BMW-től származó blokk került, előre fordí­tott teleszkópvillát és 19-es kereket, hátra pedig központi rugóstagot és 17 collos felnit épí­tettek be. A Baja Concept hangulatát a scramblereket idéző felépí­tés, a magasra húzott kipufogók és a bütykös gumik határozzák meg, ráadásul úgy, hogy egyszerre tűnik múltidézőnek és modernnek.

Motorok Husqvarna Baja Concept
Rengeteg kép a galériában

Már csak az a kérdés, hogy egy ilyen félig retró tí­pus mennyire illik bele a Husqvarna mostani arculatába. A visszajelzések eddig jók voltak, hiszen folytatták a tanulmány fejlesztését, í­gy elméletileg jó esélyek vannak arra, hogy a Baja eljut a kereskedésekig. Azonban addig meg kell még várnunk, hogyan alakulnak a Nuda és TR650 eladásai, hiszen a Husqvarna első sorban a supermoto pályákon és a terepversenyeken alapozta meg hí­rét.

Mi drukkolunk.