A H-Moto Team versenyzői már készülnek a 2021-es szezonra

A kialakult egészségügyi helyzetben sem pihennek a H-Moto Team gyorsasági motorosai. A csapat élversenyzője, Kovács Bálint fizikai és mentális felkészülésének nagy részét már maga mögött tudja, és készül a februári Spanyolországban rendezendő tesztekre. Kakuszi Ádám itthon folytatja a januárban elkezdett felkészülését.

Noha jelenleg semmi sem biztos a nemzetközi sportéletben, és azon belül a gyorsasági motorsportban sem, a H-Moto Team két pilótája azonban kőkeményen készül a 2021-es esztendő feladataira. Kovács Bálint idén a tervek szerint a Spanyol Superbike Bajnokságban indul a cseh New2Project Yamaha R1-s versenygépével, de továbbra is folynak tárgyalások arról, hogy ott lesz néhány futamon az Endurance-világbajnokságon, melyen 2019-ben mutatkozott be. Egész januárban fizikális és mentális felkészülésen vett részt, míg februárban végre jöhetnek számára  a nagypályás motoros edzések.

„Nem egyszerű a helyzet a vírus miatt, de természetesen a felkészülés minden elemét végigcsináltam, amit januárra terveztünk. Ennek alapját a Fit4Race-es edzések adják, ám a mentális felkészüléshez beiktattuk a Yogasecrets óráit is heti egy alkalommal. Ez a tréning a pszichikai állapotom javítása mellett, ami a relaxációban játszik fontos szerepet, olyan izmokat is megerősít, amelyek fontosak lehetnek motorozásnál. Emellett folyamatosan pitbike kismotorral is edzek Kiskőrösön. A cseh csapatommal krosszozni is voltam, azaz az állóképességemmel idén sem lehet probléma. Nagyon várom már a februárt, hiszen végre elkezdődnek majd a nagypályás tesztek a New2Project Yamahájával. A tervek szerint azokon a spanyol pályákon edzenék, ahol ebben a szezonban a Spanyol Superbike Bajnokság futamait rendezik majd” – mondta Bálint.

Fiatal csapattársa, Kakuszi Ádám itthon folytatja majd a felkészülést: a 18 éves motoros számára a fizikai erőnlét nagyon fontos lesz, hiszen kategóriát váltva idén már a 600-sok között indulhat.