A Ducati meghódí­taná Dél-Amerikát

Leányvállalat és bemutatóterem Brazí­liában, megállapodás Argentí­nában: az olasz vállalat nem akar kimaradni a nagy piac nyújtotta lehetőségekből.

Múlt ősszel érkezett a hí­r, hogy a Ducati Motor Holding leányvállalatot telepí­t Brazí­liába. Több hónapnak kellett eltelnie, hogy végre hivatalosan elkezdje üzleti tevékenységét, bemutatótermük São Paulóban nyí­lt meg.

 

 

A súlyos vámtarifák elkerülése végett az olasz vállalat folytatja az együttműködést a DAFRA-val, ami egy komplett összeszerelő gyáregységet működtet Manausban, ahol Diaveland Monster 796 motorokat állí­tanak elő a Ducati helyett.

Claudio Domenicali, a Ducati Motor Holding vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a brazil motorpiac a világ egyik legérdekesebbje, hiszen a közepes és csúcsteljesí­tményű járművek terén a harmadik legnagyobb. Ezért is tartja fontosnak, hogy kilenc hónappal az í­gérettétel után valóban biztosí­tani tudják a Ducati térnyerését. A bemutatóterem megnyitása, illetve a manausi gyárban előállí­tott első motorok nyilvánosság elé tárása, elmondása szerint, bizonyí­tja a brazil vásárlók iránti elkötelezettségüket, a jövőben pedig a lehető legjobb minőségű szolgáltatásokat fogják nyújtani.

ím a Ducati tervei ezzel nem érnek véget, hiszen Domenicali ezután már másnap Argentí­nába utazott, hogy kereskedelmi megállapodást í­rjon alá a Ducati-motorok ottani terjesztéséről. A megegyezés szerint 2013 szeptemberétől egy Volkswagen-csoporthoz tartozó leányvállat fogja importálni a Ducatikat Dél-Amerika harmadik legnagyobb gazdaságába. Ez a lépés jól mutatja a lehetőségeket, amik az Audi-csoporthoz történő csatlakozással tárult a márka elé.