A CB400F és a Zoomer törvénytelen gyereke

Az oszakai kiállí­táson mutatkozott be a különleges Honda

Egy újabb taggal bővült a különleges koncepciómotorok tábora. A Honda legújabb kreálmánya, a Bulldog külsőleg meglehetősen hasonlí­t a vállalat népszerű, ikerfényszórós robogójára, a Zoomerre. A zömök karaktert kölcsönöző idomok alatt azonban a CB400F vázát és erőforrását találhatjuk meg. A CB400F a CB500F kistestvére, melyet kizárólag Japánban forgalmaz a Honda. A két tí­pus között mindössze a blokk hengerűrtartalmában van különbség.

 

Motorok Honda Bulldog
A lemezei alatt a CB400F váza és erőforrása lakozik – 3 kép a galériában

 

A Bulldog lemezei alatt tehát egy 399 köbcentiméteres, DOHC vezérlésű, soros kéthengeres motor dolgozik, ami a gyártó közleménye szerint kellő erőt (a CB400F esetében 52 lóerőt) és jó vezethetőséget kölcsönöz. A praktikusságról a fényszórók felett elhelyezett pakolórácsok és az üzemanyagtank két oldalán megtalálható tárolórekeszek gondoskodnak. Az oszakai kiállí­táson leleplezett Honda mindössze 15 colos átmérőjű felniket kapott. Többek között ennek is köszönhető, hogy az ülésmagassága csak 730 mm (a CB400F nyerge 755 mm magas). Ez pedig azt jelenti, hogy az alacsonyabb termetű sofőröknek sem jelenthet gondot a motorkerékpár megtartása.

 

A Bulldogot legközelebb a március 27 és 29 között megrendezésre kerülő tokiói kiállí­táson (Tokyo Motorcycle Show-n) lehet megcsodálni.