A Buell berobban a superbike-ba

Az amerikai csapat amerikai versenyzőkkel debütál az elit ligában.

 

Októberben, mikor az Erik Buell Racing bejelentette, hogy a csapat belép a Superbike világbajnokságba, az amerikai cég nem sok információt osztott meg a terveiről.

Geoff May hamar jelezte együttműködését a csapattal, a Greg’s Garage műsorában megerősí­tve, hogy ő indul a csapat szí­neiben, csapattársa ekkor azonban még ismeretlen volt.

Most azonban fellibbent a fátyol a titokzatos második emberről, Michael Hill, a WSBK médiaguruja ugyanis nyilvánosságra hozta a 2014-es nevezetteket, ahol May neve mellett Aaron Yates olvasható az Erik Buell Racing soraiban.

A figyelmes rajongókat valószí­nűleg nem lepte meg annyira a választás, várható volt, hogy az istálló megtartja a tisztán amerikai versenyzőket foglalkoztató gyakorlatát a WSBK-ban is. Egy amerikai csapattal, melynek mindkét tagja szintén amerikai, a sorozat az Egyesült íllamokban is nagyobb érdeklődésre tarthat számot, amire igen nagy szüksége lenne.

Most már csak az a kérdés, hogy az EBR 1190RX hogyan teljesí­t majd a Ducatik, Hondák, Kawasakik, MV Agusták és Suzukik mezőnyében. Bár az AMA Pro Racing nemrégiben nyilvánosságra került, 2015-től érvényesí­thető szabálymódosí­tási tervei alapján a két bajnokság elvárásai közelednek majd egymáshoz, az Erik Buell Racing egyelőre egy olyan bajnokságba merészkedik, ahol nagyon eltérőek a szabályok az általuk eddig megszokottaktól, és ezek nem a kéthengeres motoroknak kedveznek.

Arra is kí­váncsiak leszünk, hogy a Buellnek marad-e egyáltalán csapata az AMA-ban, vagy a Michael Jordan Racing után újabb szereplő távozik a sorozatból.