A BMW mellé furakszik a Yamaha

Elektromos futóművel és hasznos extrákkal zárkózik fel a Yamaha a konkurensekhez.

A 2014-es évre alaposan megújí­tják a Yamaha Super Ténérét. A megbí­zható és kezes kéthengeres túraenduró bemutatásakor az élmezőnyhöz tartozott, mára viszont szinte belesüppedt a középmezőnybe: a fő konkurensek elektronikus berendezések hadával messze lehagyták a Yamaha világjáróját.

 

A japán gyártó ezért ott javí­tott, ahol a legnagyobb szükség volt. A KYB segí­tségével elektronikus futóműállí­tást fejlesztettek a tí­pushoz. A rendeszer nem újdonság, hasonlót már láttunk az FJR1300-ban is.

 

 

Az új modellváltozat a Super Ténéré ES névre hallgat, ám más, az alapváltozatot is érintő változtatásokra is számí­thatunk. Ezek közül talán a legfontosabb az alapfelszereltség részévé váló tempomat és teljesen új LCD kijelző. A LED-s irányjelzők és a kónuszos alumí­niumkormány már is gusztusosra sikerültek, mí­g az új befecskendező rendszerre és kipufogóra inkább a funkcionális okok miatt volt szükség. A beavatkozások eredményeként a korábbi 114 Nm maximális nyomaték 116 Nm-re nőtt.

 

 

A hí­rek szerint először az európai és kanadai piacra jut a megújult tí­pusból, a világ többi részén csak később indul el az értékesí­tés.