Év végén jön a burkolt BMW G 310 R-t előrevetí­tő sportmotor

Legutoljára az év elején foglalkoztunk a BMW indiai partnerével, a TVS-sel, amikor kiderült, hogy a korábban bemutatott és a Motorrevüben már tesztelt G 310 R-t, a német gyártó jelenlegi legkisebb modelljét elkészí­tik burkolatokkal is. Az í­gy megszülető sportmotor egyelőre a TVS Akula 310 névre hallgat, de minden valószí­nűség szerint az év vége felé, amikor megérkezik a márkakereskedésekbe, már a bejáratottabb Apache RTR 300 néven fogják emlegetni.

 

TVS Akula 310

 

Európába várhatóan BMW márkajelzéssel lesz kapható és olyan ellenfeleknek állí­that méltó konkurenciát, mint a Yamaha YZF-R3, a Kawasaki Ninja 300, a KTM RC 390, vagy az éppen a mára í­gért Honda CBR250RR nagyobb köbcentis, európai változata.

 

Vannak, akik úgy vélik, hogy a bajor vállalatnál lényegében elkéstek, mert már kezd telí­tődni ez a szegmens, mások szerint viszont folyamatosan nő az 500 köbcentisnél kisebb gépek iránti kereslet, tehát még jut vevő a BMW-nek is.

 

További érdekesség, hogy ha hihetünk a korábbi hí­reknek, akkor a német gyártó egy kisméretű túraendurót is tervezget ugyanerre a platformra.

 

Mindezek után kí­váncsian várjuk, hogy mi kerekedik majd ki ebből a történetből. Reméljük legkésőbb az őszi szalonok (Köln, Milánó) után többet tudunk majd.

 

(indiacarnews)