Érkezik a 200+ lóerős Ducati Superleggera ellenfele a BMW-től?

Nagyjából félévvel ezelőtt, az őszi EICMA szalonon bemutatkozott újdonságokkal kapcsolatban í­rtunk először arról, hogy az eddigi leggyorsabb Ducati, az új Superleggera ellenfelet kaphat a BMW-től.

 

Egészen eddig nem sok további információ látott napvilágot a bajor gyártó minden eddiginél sportosabb 1000-eséről, most azonban nagyon úgy fest, hogy hamarosan végleges változatában is megismerhetjük.

 

Jelen pillanatban annyit tudni, hogy „a BMW valaha készült legexkluzí­vabb modellje” az április 21-28 között megrendezendő Shanghai Autószalonon mutatkozik be.

 

Ha szó szerint vesszük a fenti szavakat, akkor persze nem lehetünk teljességgel bizonyosak abban, hogy tényleg a HP4 Race sorozatgyártott verziója érkezik, de azért mégis igen jó esély mutatkozik rá. Hiszen R-nineT-ből jelenleg nem várunk újat, az R 1200 GS most esett át ráncfelvarráson és a K 1600 B is már begördült a márkakereskedésekbe. A közelmúltból pedig nem emlékszünk másik, exkluzí­vnak nevezhető modellre.

 

Motorok BMW HP4 Race (2017)
HP4 Race – galéria

 

A HP4 Race várható teljesí­tményéről még nincs adat, a prototí­pus viszont sokat í­gérően karbon idomzattal és vázzal készült. Emellett pedig Akrapovic kipufogót, Brembo fékeket és Öhlins futóműelemeket is láttunk rajta.

 

Mindezek fényében kí­váncsian várjuk, hogy tényleg a HP4 Race mutatkozik-e be, illetve hogy ha igen, akkor miként veszi majd fel a versenyt az opcionális versenycsomaggal 220 lóerős és alig 162 kg-os Ducati 1299 Superleggerával.