Érettségi ajándék, amitől mindenki irigy lesz

Még csak koncepció, de máris elég meggyőző a Yamaha R25, főleg ahogy Rossi száguldozik vele…

A Yamaha, érezvén a 250 köbcentis sportmotor kifejlesztésére irányuló igényt, végre nyilvánosságra hozott néhány részletet a hamarosan debütáló Yamaha R25-ről, ami í­gy elsőre elég tetszetős. A kéthengeres, versenyzésre született gép olyan, mint egy mini YZR-M1 – eltekintve a világí­tástól és a tükröktől –, versenyszí­nekben pompázik, és Akrapovic-kipufógóval szerelték fel.

 

 

Az R25 koncepció egy biztató jel a Yamahától, noha tudjuk, ez még nem a sorozatgyártásra kész modell. Mindenesetre, ahogy most kinéz, valószí­nű, hogy Délkelet-ízsiában, ahol Rossi és Lorenzo hatalmas népszerűségnek örvend, és ahol az elkészült darabok nagy részét értékesí­teni fogják, nagy sikerben lesz része.

 

 

A hivatalos közlemény szűkszavú: az alapötlet, ami alapján az R25 épült, hogy létrehozzanak egy mindennapos használatra alkalmas superbike-ot, egy 250 köbcentis, pehelykönnyű, karcsú sportmotort soros kéthengeres erőforrással, ami hasonlí­t az YZR-M1-re. Sportos, de könnyen kezelhető, igazi belépőszintnek számí­t a sportmotorok kategóriájában a japán és az európai piacon.