Immunetec szagtalaní­tó

Ajánlott bukósisakhoz, kesztyűkhöz, csizmákhoz.

Egy hónapja a következő levelet kaptuk egy csomag kí­séretében:

„Nagy rajongótok vagyok, ezért szeretnék egy kis ajándékot küldeni, cégem termékeit. Sok motoros barátom használja. Nem nano méretűek az ezüst részecskék, ezért biztonságosan használható! Az ÁNTSZ bevizsgálta és engedélyezte. Ajánlott bukósisakhoz, kesztyűkhöz, csizmákhoz.”

A csomagban egy helyre kinézetű flakont és egy decens-elegáns tubus krémet – Immunetec – Ezüst-ion technológia – találtunk egy tájékoztató kí­séretében. Sportemberi és motoros érdeklődésünket az alábbi két mondat keltette fel: „Kiválóan alkalmazható kellemetlen szagok elkerülésére minden ruházat, textí­lia esetében.
.” href=”galeria.php?cid=55332″>

Aha, szóval szagtalaní­tó – gondoltuk. Volt már dolgunk ezüst-ionos szagtalaní­tóval. Annak szaga rosszabb volt az eliminálandó cipőszagnál, í­gy nem használtuk. Az Immunetec szaga azonban flakonban alig, kifújva pedig egyáltalán nem érezhető. Azonmód befújtuk vele – használat előtt felrázandó – az otthon az erkélyre száműzött motoros cipőt, majd gyanakodva beledugtuk az orrunkat. Enyhe cipőbelsőaroma. A kontrollcsoportot grafikus tervező kolléganőnk, Adrienne képezte. Ő is beledugta az orrát. És semmi. Ma is él, virul és tervezi az újságot. Tapasztalatainkon felbátorodva befújtuk a bokszkesztyűnket, a bokszcipőt és még egy sisakbelsőt is. Az eredmény ugyanaz lett.