25 éves az olasz szörnyeteg

A ikonikus Ducati Monster évfordulóját méltóképpen ünneplik meg

Különleges felvonulást szerveznek március 24-én Franciaországban “Sunday Ride Classic 2018” néven.

2018. március 5. – Huszonöt év telt el azóta, hogy az első Monster elhagyta a gyárat a bolognai Borgo Panigale-ban. Az 1992-ben, Kölnben megrendezett Intermot nemzetközi kiállí­táson bemutatott, majd 1993-ban piacra dobott motor igazi közönség kedvenc lett. Bemutatása óta radikális változást hozott a motorkerékpárok világában, egy új szegmens – a csupaszmotor – létrehozásával azóta is tart a kultusza.

Az események közé tartozik a Franciaországban rendezett “Sunday Ride Classic 2018” -on, amely a Castell Castellan Paul Ricard körzetben, március 24-én délután fogják megrendezni. A Ducati és az eseményen részt vevő európai Ducati Owners Clubs közösen felvonulást szerveznek, hogy látványosan megünnepeljék az évfordulót. A meghí­vás nyitott minden Monster tulajdonos számára, akiknek csak regisztrálniuk kell az eseményre.

A jubileum jegyében, egy eredeti Monster 900 MY1993 állí­tják ki a Ducati Múzeumban.

A Ducati első Naked motorkerékpárjának 25. évfordulója alkalmából több eseményt terveznek a 2018-as World Ducati Week-re, a világ legnagyobb, kétévente megrendezett Ducati találkozója, mely több ezer rajongót hoz össze. Az eseményre 2018. augusztus 20-án, 21-én és 22-én tartják a Misano Adriatico Marco Simoncelli Misano-n.