246 km/h-val jégkásán

Erre is jó a Zeteváraljai ví­ztározó

Az 1976 és 1992 között felépí­tett zeteváraljai gát mögött összesen 140 hektár ví­zfelület található. Ez nyáron a fürdőzőket, piknikezőket, télen pedig főként a korcsolyázókat vonzza. Akadnak azonban olyan vakmerő emberek, akik egy másik téli sporttal, a jégmotorozással is megpróbálkoznak. A mesterséges tó kissé olvadozó jegére Valenta Balázs és Palatinus Attila is rámerészkedett.

 

Motorok Jégmotorozás Valenta Balázs Palatinus Attila
Képgaléria a nem éppen veszélytelen eseményről


Balázs két nem hivatalos rekordot állí­tott fel: széria motorkerékpárjával sikerül elérnie a 245 km/h-s sebességet, illetve bátor barátnőjét felültetve maga mögé 218-ig húzta a Yamaha YZF-R1-es szarvát. Attila pedig látványos mutatványokat adott elő a ví­ztározó pocsolyákkal tarkí­tott, még szöges gumival is igen csúszós jegén.

 

 

Valenta Balázs: “A Guinness Rekord hivatalos oldalával még az őrült esemény előtt felvettük a kapcsolatot, a rekordkí­sérletet elbí­rálják, majd meglátjuk, bekerülünk-e a nagy könyvbe. Ha nem, az sem baj, úgy is 300 volt a cél, tehát még mindenképpen újrapróbálkozunk. Attila a jégen egykerekezés sebességrekordját szándékozik megdönteni, melyre minden esélye megvan. így folytatása következik, remélhetőleg legközelebb igazi jégen.”