2022-től gyorsaságimotoros világbajnoki futam itthon?

A tervek szerint újból rendeznénk MotoGP futamot hazánkban.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter elmondta, hogy tárgyalásokat folytatnak a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló céggel, amellyel már egy szándéknyilatkozatot is aláí­rtak. A kormánynak 2020 február 28-ig döntést kell hoznia a helyszí­nről és a rendezéshez kapcsolódó intézkedésekről.

„November folyamán, december elején a kormány elé kerül a magyar autó- és motorsport fejlesztésére kidolgozott stratégia, amely számos célt és intézkedést tartalmaz, és amelyre többek között a sportági eredményességen, valamint a turizmusra gyakorolt hatáson túl azért is van szükség, mert Magyarországon az autóipar erőteljesen meghatározza a gazdaság sikerességét” – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter. A bejelentés a Nyí­regyháza és környékén zajló rally Európa bajnoki futam szombati napján Talmácsi Gábor is jelen volt, aki az utánpótlás nevelés fontosságáról is beszélt.

Hol lenne a helyszí­n?

A helyszí­nt a kormány a kelet-magyarországi régióba képzelné el, ahol egy teljesen új versenypályát épí­tenének. Az esetleges költségekről és részletekről egyelőre nincsen információ.