2018-ban az EMAT és Hot Rod Autó Épí­tő Bajnokság nem kerül megrendezésre!

A Devils MC, és a Rusty Rodders CC közleménye az alábbiakban olvasható.

Miután a szervező Hungexpo a Budapest Motor Fesztivált alig egy héttel a kezdés előtt teljes egészében lemondta, rendkí­vül kevés idő állt rendelkezésünkre, hogy megfelelő helyszí­nt találjunk.
Természetesen minden követ megmozgattunk, érezve és tudva az épí­tők, valamint az egész szakma támogatását. Az elmúlt két hónap során megtalált helyszí­nek közül viszont végül egyik sem ad lehetőséget a szí­nvonalas és biztonságos megrendezéshez.

A motorépí­tők művészi és technikai munkájában megélt hatalmas fejlődése, valamint a rendezvény 22 év alatt elért hazai és nemzetközi presztizse nem teszi lehetővé a kockáztatást egy szükségmegoldással.
Az EMAT a Motorépí­tő Világbajnokság hivatalos állomása, az európai hot rod és custom bike közösség figyelmének központjában lévő verseny, a Miss Pinup szépségverseny és jótékonysági események helyszí­ne. Magazinok számolnak be róla Finnországtól Japánig, Ausztráliától Spanyolországig. Vendégek érkeznek ide a Világ minden tájáról. Nem léphetünk vissza a szó rossz értelmében vett garázs koncepcióig.

A 2019-es verseny szervezését már most elkezdtük. A bajnokság szervezése és dí­jazása során figyelembe fogjuk venni, hogy a 2018-ban nevezett (csak Magyarországról) kb. 80 motor és 30 autó darabszáma a két évi “termés” végett jelentősen magasabb létszámú lehet, a szabályrendszert pedig ennek megfelelően alakí­tjuk ki.
Az EMAT-tal kapcsolatos céljaink továbbra is a következők:
– A magyar járműépí­tő iparművészek és alkotásaik népszerűsí­tése, munkáik, megrendeléseik körének bőví­tése.
– A biztonságos jármű épí­tés minél magasabb szintjének közúi legalizálása.
– A magyar mesterek nemzetközi vérkeringésben mozgásának segí­tése.
– Egy igazságos, objektí­v, ugyanakkor izgalmakkal tarkí­tott nemzetközi verseny lebonyolí­tása.
– Egy tartalmas, különleges programokból felépí­tett jó buli összehozása.

Az épí­tők, és a szakma eddigi támogatását és türelmét köszönjük! Szeretnénk megerősí­teni, amit az elmúlt évek tapasztalataiból valószí­nűleg tudtok: minekünk ez az életünk része, és a szí­vügyünk, amit nem hagyunk veszni, vagy rongálódni.