102 tehetség közül ki az igazi?

Tegnapelőtt kezdődött a Red Bull Rookie Cup válogatója – a sorozatot a MotoGP előszobájának is szokás tartani, és idén egy magyar fiatal is felbukkant a jelentkezők listáján.

Alig három nappal azután, hogy az egykori Rookie Cup-os Luis Salom megszerezte hetedik GP győzelmét a malajziai futamon a Moto3-as kategóriában, a Red Bull tehetségkutatóján ismét elkezdték összeválogatni a legtehetségesebb fiatalokat.

 

 

A Red Bull Rookie Cup egy utánpótlás versenysorozat, ahol tizenével pilóták mérik össze erejüket egységes motorokon, í­gy a beállí­tások gyors megtalálása és a fiatal pilóták tudása a döntő. Az idei válogatót a spanyolországi Monteblanco pályán rendezték meg, ahol 27 nemzet 102 ifjú versenyzője jelent meg, hogy bizonyí­tsa tehetségét, és elnyerjék az indulás jogát.

A 2013-as szezont egyébként a cseh Karel Hanika nyerte, 2014-ben viszont akár magyar fiatal is felállhat a dobogóra: a Talmácsi Ring iskola egyik tehetséges növendéke, Somosi Alexander is rajta van a válogató névsorán, reméljük kellően gyors lesz, és bejut a sorozatba – ahol korábban Sebestyén Peti is rajthoz állt.

A válogatás tegnapelőtt kezdődött és ma délután derül ki, kik állnak rajthoz 2014-ben.

És mennyire veszik komolyan a versenyt? Hát, eléggé.